Pentru ce este utilizat Dexalgin®?

Dexalgin® este indicat pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, cum sunt dureri musculoscheletice, dismenoree, durerile dentare.

Durerea este o senzaţie neplăcută sau neconfortabilă a organismului. Apariţia durerii adesea sugerează că există o problemă. Durerea poate să apară brusc sau lent, poate fi acută sau cronică.

Durerea acută

Durerea acută începe brusc şi este, de obicei, tăioasă. Aceasta poate reprezenta un avertisment de boală sau o ameninţare la adresa organismului. Durerea acută poate să apară în următoarele situaţii:

  • accidente
  • leziuni
  • durere dentară
  • arsuri sau tăieturi

Durerea acută poate fi una de intensitate uşoară, care durează doar câteva minute, dar poate fi şi de intensitate înaltă, care durează mai multe săptămâni. Durerea acută dispare, de regulă, atunci când este eliminată cauza principală a durerii.

Cu toate acestea, durerea acută netratată poate duce la dezvoltarea durerii cronice care necesită un tratament diferit.

Dexalgin® este un analgezic efectiv, rapid si bine tolerat pentru durerile musculoscheletale acute.

Ce este inflamaţia?

Inflamaţia reprezintă răspunsul organismului la stimulii care afectează ţesuturile sale.

Semnele tipice ale inflamaţiei acute sunt:

  1. durerea (dolor)
  2. senzaţia de căldură în zona afectată (calor)
  3. roşeaţa pielii din jurul zonei afectate (rubor)
  4. edemaţierea (tumor)
  5. pierderea funcţiei (functio laesa).

Roseaţa şi senzaţia de căldură sunt cauzate de creşterea fluxului de sînge în regiunea afectată, în timp ce edemaţierea este rezultatul ieşirii lichidelor din vasele sangvine.

Acolo unde se produce inflamaţia, substanţele eliberate din leucocitele sangvine reduc pragul de stimulare al receptorilor de durere sau pot  provoca chiar ele durerea.

Cele cinci fenomene menţionate mai sus şi, în special, durerea inhibă  mobilitatea părţii inflamate a corpului, cauzând astfel o pierdere a funcţiei.

ონლაინ შეძენა