Ce este Dexalgin®?

Dexalgin® este un medicament antiinflamator şi este disponibil fără prescripţie medicală.

Dexalgin® reprezintă un analgezic rapid şi eficient, utilizat pentru tratamentul simptomatic al durerii uşoare şi moderate, cum ar fi durerea musculoscheletală acută.

Dexalgin® este disponibil în farmacii sub formă de comprimate filmate şi sachet cu granule (pulbere ce se dizolvă rapid în apă). Ambele forme ale acestui medicament sunt distribuite a cîte 10 în ambalaj.

Dexalgin® nu conţine lactoză, ţinînd cont de incidenta în creştere a intoleranţei la lactoză la tineri.

Dexalgin® sachet cu granule conţine zaharoză. Dacă vi sa spus de către medicul dumneavoastră că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, informați medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament. Conține 1.20-1.22 g de zaharoză per doză. Acest lucru ar trebui să fie luat în considerare la pacienții cu diabet zaharat.

Dexketoprofen – produs modern pentru controlul eficient al durerii acute.

Ce formă de Dexalgin® ar trebui să aleg: comprimate sau sachet cu granule?

Dexalgin® 25 mg comprimate filmate a cite 10 în ambalaj.

Dexalgin® comprimate trebuie să fie administrat cu o cantitate suficientă de apă.

Cu toate acestea, dacă aveţi dureri acute, luaţi comprimatele pe stomacul gol cu cel puţin 30 de minute înainte de masă, astfel medicamentul va acţiona mai repede.

Dexalgin® 25 mg granule pentru soluţie orală a cite 10 în ambalaj.

Întregul conţinut al plicului trebuie să fie turnat într-un pahar cu apă şi agitat bine pînă cînd granulele se dizolvă complet. Soluţia preparată trebuie băută imediat după dizolvarea granulelor.

Pentru ameliorarea mai rapidă a durerii, administraţi conţinutul unui plic pe stomacul gol (cu cel puţin 15 minute înainte de masă), deoarece în acest fel granulele vor fi absorbite mai uşor.

Cum se administrează Dexalgin®?

Datorită absorbţiei sale rapide şi efectului de lungă durată, este suficient să se administreze 1 comprimat sau un sachet cu granule dizolvat în apă (25 mg) la fiecare 8 ore.

Doza zilnică totală nu trebuie să depăşească 3 comprimate sau 3 sachete cu granule (3x25 mg, respectiv 75 mg/zi).

Dacă sunteţi în vîrstă sau suferiţi de afecţiuni renale sau hepatice, ar trebui să începeţi tratamentul cu cel mult 2 comprimate de Dexalgin® pe zi (2x25 mg, respectiv 50 mg/zi).

Vă rugăm să citiţi prospectul Dexalgin®!

Administraţi întotdeauna Dexalgin® exact aşa cum este descris în prospect sau conform recomandării medicului dumneavoastră sau a farmacistului. Dacă nu sunteţi sigur cu privire la doza potrivită, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.